Bemutatkozik az Egytőről...
A magát borkulturális, mi több, borbár-kulturális mozgalomként definiáló szerveződés, amely a Doblo Wine & Bart, a 0,75 bistrot, a Palackot, az Andante Borpatikat, a Tasting Table Budapestet, a Cuvée Borszaküzlet és Borbárt, továbbá a Bortársaságot, a Szekszárd Sebestyén Pincet, a Pálffy-Köveskált és a Wine Flow boros oldalt tömöríti, sok szempontból egyedülálló.
Írta: Borigo
Első körben egy egyenpalackozású, bisztróstílusúra hangolt, csavarzárral ellátott, szekszárdi kékfrankost készítettek közösen, Sebestyén Csaba borásszal. A választásukkal a Kárpát-medencei szőlőfajták népszerűsítése volt a cél. Ehhez tartva magukat most, a második évjáratból, a Pálffy Szőlőbirtok és Pincénél egy Olaszrizlinget és visszatérve a Sebestyén Pincéhez egy Kadarkát hoztak csavarzár alá.
Az Egytőről-borokat alapvetően közérthetőre, úgyszólván bisztrósra hangolták, így ami közös bennük, az a könnyedség és a gyümölcsösség.
Egytőről Kékfrankos 2016
Jó savak, könnyed erdei bogyós gyümölcsösség jellemzi a csapat első borát, amelyből már nem sok van, úgyhogy aki még nem kóstolta, iparkodjon!
Egytőről Olaszrizling 2017
Pálffy Attiláék spontán erjesztették ezt az olaszrizlinget acéltartályban. Kerek savú, intenzíven gyümölcsös, érintésnyit sós. Szikvízzel első rangú szomjoltó a nyári hőségben!
Egytőről Kadarka 2017
A borbárok csapatának második vörösbora, amely - mint az első - Sebestyén Csabáéknál készült Szekszárdon. Hihetetlenül zamatos és fűszeres bor, le sem tagadhatná a fajtáját, de a termőhelyét sem.
Szintén az idei év újdonsága, hogy elkészült a budapesti Borbártérképünk, amely a borozni vágyó vendégeket segíti a tájékozódásban, illetve az összefogásunkat erősíti!
Május 30-án egy Teraszbuli keretében mutatják be az új borokat és a Térképet a nagyközönségnek, a 0,75 Bistro teraszán!
Facebook esemény linkje:
https://www.facebook.com/events/452917608488066/